Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Muzyka elektroniczna
Forum The Elder Scrolls > INNE > Offtopic > Corner Zone
Stron: 1, 2
kossos
Techno . A co sądzicie o tym gatunku muzyki? Zapraszam do wypowiadania się !

Mój ulubiony zespól Techno to Scooter oczywiście!

A jakie są wasze?
pajdor
Tez lubie scootera i oczywiscie słuchać teckno mf_rudolph.gif
Iliador
Ehhh kossos nigdy sie nie nauczysz..... (zmieniam nazwe na MUZYKA ELEKTRONICZNA)
sagann
Eeeee, iliador niewiem czy dobrze zrobiłeś zmieniając nazwę tematu. Przecierz muzyka elektroniczna to zupełnie co innego niż Techno. Techno to takie Łupu-cupu a muzyka elektroniczna jest zdeczka ambitniejsza. dry.gif

Spróbuj porównać scootera z Kraftwerk lub z Jeanem Michellem Jearr`em (czy jak on tam się nazywa) i co widać różnicę?
Iliador
QUOTE(sagann @ Jun 3 2004, 06:46 PM)
Eeeee, iliador niewiem czy dobrze zrobiłeś zmieniając nazwę tematu. Przecierz muzyka elektroniczna to zupełnie co innego niż Techno. Techno to takie Łupu-cupu a muzyka elektroniczna jest zdeczka ambitniejsza. dry.gif

Spróbuj porównać scootera z Kraftwerk lub z Jeanem Michellem Jearr`em (czy jak on tam się nazywa) i co widać różnicę?

Zgadza sie, ale techno to (najgorsza wink5.gif) elektronika prawda? A nie ma przeciez topica: "rap corner" i obok "hh corner", albo "speed metal corner" i "death metal corner". A mam nadzieje, ze cos ambitniejszego tu bedzie wypisywane bo na widok skutera mam ochote zygac.

ps. nie widze bo nie znam, podaj najwartosciowsze utwory smile.gif.
sleash
Elektronika? Od niedawna zaczalem sluchac trip hopu(o ile to w ogole jest elektronika, nie znam sie zbytnio na tym tongue.gif ) w wykonaniu Massive Attack i Portishead. Swietna muzyka, mam nadzieje ze inne zepsoly trip hopowe sa rowniez tak dobre choc z tego co mi wiadomo, te ktore wymienilem to czolowka. Niewazne, wazne jest zas ze trip hop jest bardzo fajny tongue.gif
_wojtas_
QUOTE(kossos @ Jun 3 2004, 04:51 PM)
Mój ulubiony zespól Techno to Scooter oczywiście!

Straszne mi z tego techno, komerchą śmierdzi od nich na każdym kroku, może kiedyś coś tam robili ale teraz... po za tym to house, trance i takie tam różne. Wykonawny... dużo by tego było.. Mauro Picotto, Paul van Dyk, Blank&Jones, DJ Tomcraft, Members of Mayday, DJ Westbam ( należący do wcześniej wymienionego, po za tym starsza jego twórczość teraz nic ciekawego nie tworzy ), Da Hool, Kai Tracid, Dr Motte, Monika Kruse i duuuuużo więcej wink5.gif
Barraketh
Z elektroniki trawie tylko ambient, moj ulubiony zespl, to oczywiscie VNV Nation
Exar_Kun
Elektroniki to slucham, ale tak od czasu do czasu. Jako glowne zrodlo tych industrialno technicznych dzwiekow traktuje wszelakiej masci soundtracki. Bardzo mila dla ucha, przyanjmnije mojego smile.gif, jest myzyka z filmow takich jak Pi i Swordfish(czyt. Kod dostepu). Nie pogardze tez Matrixem Reloaded.
Zeby nie byc golosownym to podam paru wykonawcow :
Massive Ataack, Oakenfold, Orbital, Aphex Twin, Clint Mansell i takie tam.
robakk
QUOTE(Iliador @ Jun 3 2004, 07:48 PM)
[ciach]techno to (najgorsza wink5.gif) elektronika prawda?[ciach]

nie disko polo jest gorsze, a tak szczerze to jest techno i techno a scooter to raczej pod techno nie podchodzi (no może jego wczesna 'twórczość' ale nie to co jest teraz). To jest właśnie w tym gatunku najgorsze że jak powiesz komuś że słuchasz techno od razu ma przed oczami skaczące panienki na teledyskach (chociaż to też jest w innych gatunkach tongue.gif) i mocnego destroyera (BUM, BUM, BUM aż głośniki siadają) a jak można porównywać takie niemieckie szity do dobrego techno np. do wczesnego westbama, paula oakenfolda (tworzy różną muzę elektroniczną nie tylko techno), underworld, mauro picotto czy innych ludzi tworzących ambitną muzykę która posiada coś więcej niż mocny beat. Heh chociaż w sumie to ja się nie znam słucham psy-trance, goa o jakiś ambient czasem zachaczę lub progressive laugh.gif
Exar_Kun
Dorzucilbym do tego elektronicznego kotla jeszcze pare plytke Fear Factory, a dokladnije Fear Is The Mindkiller, Remanufacture i po czesci Hatefiles. Na tych albumach znajduja sie ich zmixowane piosenki, ktore bardzo daleko odchodza od swoich metalowych oryginalow.
kossos
Chodzi mi tu o zespoły techno Np:Gigi D´Agostino, Schwarzende i inne musi byc duzo basów i na fula to jest czad
sleash
Co sadzicie o zastosowaniu elektroniki w metalu? Jak dla mnie jest to dosc ciekawa rzecz, o ile tylko tej elektroniki nie ma zbyt duzo, i nie wychodzi ona na pierwszy plan. Sam cholernie lubie kapele takie jak Fear Factory(wczesniej juz wspomniane) czy Strapping Young Lad. Do tego dorzucilbym jeszcze "Eternal" szwajcarskiego Samaelu. Wg mnie jesli tylko elektronika dodaje smaku i klimatu muzyce, powinna byc wykorzystywana w metalu. I zeby nie bylo jej za duzo

O to samo moglbym zapytac w topicu metalowym, ale jednak to tutaj panuje wiekszy zastoj, wiec moze i ciekawiej sie zrobi smile.gif
Exar_Kun
Elektornika w metalu to naturalna kolej rzeczy. Napewno teraz bedzie coraz czesciej uzywana. Pewnie powstna jakies nowe odlamy z tym zwiazane...
Dla przykladu dunski Mnemic uzywa takowej "elektrycznosci" i niezle im to wychodzi, podobnie jak Static X.

Sorry, za offtopica, ale jkabym to umiescil w metal corner to pewnie nikt by nie skumal smile.gif

A czy ktos poruszyl sprawe Drum 'n Bass? Znaczy sie ja tego nie slucham, ale wiem, ze cos takiego istnieje. Nawet Slayer nagral pisonke drumowa. Posluchajcie sobie soundtracku ze Spawna (Slayer & Atari teenage Riot).
kossos
Disturbed i Static X i KoRn Gtaunek oczywiscie Hard Cor!
black_knight
Jest taki zespół Danzig. Eksperymentują czasami z taką nibyelektroniką (szczególnie na płycie 5 - Blackacidevil, nie wiem jak na póĽniejszych). Na początku grali piękny heavy/doom metal, żeby skończyć z dużą dawką elektroniki. Tylko żę ta elemtronika wcale do nich nie pasuje. O ile za kilka pierwszych płyt ich uwielbiam, to nie mogę im wybaczyc chociażby tej pomyłki zwanej Blackacidevil. Wniosek - na takie pomysly wpadać tylko, gdy mozna je spełnić przynajmniej przyzwoicie.
Ozzy
QUOTE(kossos @ Jun 25 2004, 10:04 AM)
Disturbed i Static X i KoRn Gtaunek oczywiscie Hard Cor!

Widać, że masz bardzo duże pojęcie o temacie, kossos.

Zaś co do elektroniki w metalu - fakt, niegdyś była ona jeno dodatkiem skromnie doczepianym do utworów, teraz coraz częściej stanowi główne źródło trzymania klimatu, a nawet prowadzi całe piosnki, niekiedy ze skutkiem katastrofalnym, czasem zachwycając. Nie miałem jednak jeszcze okazji zetknąć się ze zbyt wieloma przykładami takich manipulacji brzmieniowych, ale z tych, które było mi dane poznać najbardziej lubię wspomniany już zespół Samael, tworzący naprawdę fajny klimat swoją grą. Płyta "Eternal" zalicza się do moich ulubionych albumów ostatnich miesięcy B) Czasami jednak trochę za dużo mi tej elektroniki i popieram stanowisko Sleasha - brzmienia elektroniczne w metalu - owszem, ale z umiarem i do podkreślania klimatu :].
everyday_junglist
Muzyka elektroniczna to bardzo wiele gatunków. Ciągle dochodzą nowe. Są rave, techno, trance, hardcore, breakbeat, ambient, acid, goa, jungle i ogromna ilość podgatunków. Dobrze, że nazwa zmieniona została na m.e. A z moich ulubioncyh twórców....zależy od gatuknu. Trance nie słucham, ale z Goa (pochodny od trance) to Astral Projection. Techno nie słucham, bo teraz już techno umarło. Rave (też już niezywe) to zdecydowanie Ravers NAture i RMB. Hardcore - Laurent Ho (mistrz zaczął minimale robić, eh trak się zeszmacić....no comment). Drum and bass - TeeBee. Jungle - Technical Itch i Icarus. Ambient - Aphex Twin, Autechre. House - Carl Cox. Minimal - Joey Beltram. Trip hop\Intelligent - Blame i Ltj Bukem. Drill and bass - Aphex Twin. Eksperymentalne - Future Sound Of London, Aphex Twin, Arovane. Możnaby tak wymieniać i wymieniać. Ale teraz moim zdaniem muzyka elektroniczna stała się zbyt komercyjna i straciła swój stary pokręcony klimat. Nawet Scooter to nie to samo co dziesięć lat temu. Pozostają tylko artyści undergroundowi, którzu trzymają się mocno swoich zasad i ani myślą o komercyjnym sukcesie. Moim zdaniem prawdziwe techno ewoluowało (ale czy we właściwą stronę? zdecydowanie nie) i przeistoczyło się w tanią muzykę taneczną. Z resztą nie ma co gadać, nawet niektóre wielkie gwiazdy (prawie że legendy) muzyki elektronicznej się wypaczyły i nie robią nic lepszego niż inni. Zauważcie, że muzyka taneczna jest ciągle (mówię o dzisiejszych kawałkach) grana w podobnych tempach i rytmach, a już o melodiach nie nie wspmnę. Ludzie, gdzie to zróżnicowanie? Kiedyś można było po samym tempie utworu poznać gatunek (120-140=House, 160=Trance, 170+=Rave, 200+=Hardcore, chociaż dzisiaj nawet hardcory są bardzo powolne. To nie to samo co kawałki dochodzące nawet do 500BPM). Eh po prostu płakac się chce, jak się spojrzy na tę "ewolucję".
everyday_junglist
Aaa jeszcze jedno. Robakk, Scooter właśnie TERAZ robi techno. Kiedyś to był zespół rave'owy i wtedy robili ambitne kawałki. "Friends" rządzi!!! a goa i psychodelia to już ico innego, ale braku ambitności im twórcom zarzucić nie można. Oldschoolowe ravy rzędzą (i jungle)!!!
robakk
QUOTE(everyday_junglist @ Jul 20 2004, 10:06 PM)
...Scooter właśnie TERAZ robi techno...
brrr no jeżeli to jest techno to co robi mauro picotto?

po 1) nie jest to normalna ewolucja, to jest uwstecznienie, spowodowane w dużej mierze fetowymi dziećmi (O_O) na imprezach, którym obojętnie jest czy muzyka jest złożona i dobrze pomyślana, ważne żeby miała mocny i szybki beat. To jest potrzebne i to jest dostarczane przez naszych sąsiadów z za odry

po 2) Moim zdaniem to jest jedynie "ewolucja" niemieckiego techno i krajów pod jego wpływami (np. polska). Luka musi być zapełniona przez innych twórców. Nie można zapominać o anglikach, bo oni cały czas trzymają wysoki poziom. Ostatnia płyta astral projection jest o wiele bardziej przypominająca techno niż typowe goa czy psytrance. Można też wspomnieć o japońcach takich jak denki groove oni na pewno coś jeszcze pokażą. wink5.gif
everyday_junglist
Mauro Picotto nie słyszałem od dobrego roku, ale z tego co pamiętam, to on też robił techno, tylko zmieszane z house, a czasem miał jakieś nawet miminalowe produkcje.
Astral Projection słuchałem tylko starszych kawałków, nowej płyty nie słyszałem.
Denki Groove też słyszałem tylko starsze kawałki, ale Takkyu Ishino też teraz nie robi zbyt dobrych kawałków. Co do wpływów z Niemiec, to się zgadzam. Wystarczy spojrzeć na dzisiejsze mayday albo love parade (któego chyba w tym roku nawet nie było) a np. na mayday rave olympia (1994), które według mnie było i jest majstersztykiem imprez techno. Neimców nie ma co słuchać, bo oni nigdy dobrej muzyki nie potrafili robić. Były dziesiątki zespołów hardcorowych zza zachodniej granicy, ale mistrzem i tak był Laurent Ho, francuz. Nie można zapomnieć o Kraftwerk, którzy od wielu lat należą do ekskluzywnych eksperymentatorów z muzyką elektroniczną. Aphex Twin to do niedawna jedyny artysta w swojej klasie (bodajrze jest anglikiem, albo irlandczykiem). Wielka Brytania to zupełnie co innego, mają swoje jungle, drum and bass, speedgarage, house, tego sie trzymają i chwała im za to. Więc reasumując, kto potrafi robić jeszcze muzykę elektroniczną? Anglicy i Francuzi. Są jeszcze jakieś sporadyczne przypadki z innych krajów takie jak TeeBee (Norwegia), Dieselboy (USA). Na tym się chyba ta lista kończy.
Scooter faktycznie robi techno (jesli masz jakies lepsze określenie, to będę wdzięczny). Przesłuchałem dzisiaj moje zasoby kawałków tego zespołu i musze powiedzieć, że ich ewolucja też zbyt do przodu nie była. IMO starsze kawałki są dużo lepsze. Hyper Hyper i Friends są wg mnie najlepsze. Ale to wszystko to tylko kwestia gustu.

oops, błąd. Ten Picotto nie dawał mi spokoju, przeszukałem stare płytki i muszę się przyznać, popełniłem błąd. Picotto to nie techno, to dance (ale minimalowe kawałki też miał)

A tak BTW: napisałem dzisiaj na forum kilka postów, a ciągle w okie mam 22, nie wiem czemu. Ktoś się na mnie uwziął, czy co? wink5.gif Ale serio ilość postów się nie zwiększa sad.gif

Nie wiem czemu, ale dobrze, ze tak jest - nie uzywasz opcji edit wink5.gif
PiViNx
QUOTE(everyday_junglist @ Jul 22 2004, 02:02 PM)
A tak BTW: napisałem dzisiaj na forum kilka postów, a ciągle w okie mam 22, nie wiem czemu. Ktoś się na mnie uwziął, czy co? wink5.gif Ale serio ilość postów się nie zwiększa  sad.gif

O to straszna prawda nie wiem czy wiesz ale jesli piszesz w offtopic to tamte posty sie nie zliczają laugh.gif A wracając do muzyki. Jesli sluchalbym techno to mam na nie bardzo duze wymagania. Istnieje taki odłam techno którego jeszcze może bym posłuchcał (przeszedlby na bebenki uszne wywolujac drgania ktore sa przenoszone przez nerwy do mozgu nie wyrzadzajadz duzych szkód) tzn. Dark Techno. A jesli chodzi o tą wypowiedz
Zaś co do elektroniki w metalu - fakt, niegdyś była ona jeno dodatkiem skromnie doczepianym do utworów, teraz coraz częściej stanowi główne źródło trzymania klimatu, a nawet prowadzi całe piosnki, niekiedy ze skutkiem katastrofalnym, czasem zachwycając.

Moje zdanie jest takie: Metal, który jest przepchany przez electroniczną to jest Nu-Metalem np. LinkinPark.
Sory ze wspominam temat sprzed miesiaca ale tez chcialem sie wypowiedziec jako iz za czasów topica to ja sie dopiero na forum w calosci przeteleportowywalem. Z tego co czytalem to nie mozna wspominac tematow starych co byly zaluzmy 6 mieesiecy temu ten byl nie tak dawno.
Iliador
QUOTE(PiViNx_NeVaderMoon @ Aug 21 2004, 02:32 AM)
Moje zdanie jest takie: Metal, który jest przepchany przez electroniczną to jest Nu-Metalem np. LinkinPark.

To taki pozniejszy Samael jest nu-metalem? wink5.gif
sleash
Tyle ze Linkin Park nigdy nie gralo metalu conajwyzej rocka

A nowe Prodigy jest zajebiste B)
Phoenix
QUOTE(sleash @ Aug 26 2004, 06:09 PM)

Stare też było dobre wink5.gif
Niektóre kawałki były naprawdę genialne
sleash
QUOTE(PhoeniX @ Aug 26 2004, 07:18 PM)
QUOTE(sleash @ Aug 26 2004, 06:09 PM)

Stare też było dobre wink5.gif
Niektóre kawałki były naprawdę genialne

no jasne, przeciez Prodigy to czysta zajebioza B)
Zel
ten temat sie lekko skaszanil, nie wiem, do kogo na tej stronie nalezy jakikolwiek post tongue.gif no bo nick ozzyego, jego avatar i sygna roballa daja do myslenia tongue.gif

Przerzucilem sie na elektronike. Nie znam sie na gatunkach od razu mowie wink.gif ale preferuje cos, gdzie jest jakas fajna melodia a nie same umc umc (za skuterami czy innymi mandarynami nie przepadam tongue.gif). Oczywiscie, niesmiertelne prodigy rox ;]
Gad
Dobrze zelciu że sie nawróciłeś biggrin.gif . Klasyczne techno, umc umc to bagno dla młodych niemców którrzy mają bogatych rodziców i zaczyna im sie nudzić dry.gif
Ider
Ja tam nie sucham takiego szajsu za przeprposzeniem jak scooter czy jakiegos podobnego chłamu. C-boll, DjShog, Dj Tiesto, Manieczki, Rozdwojenie Jazdyyyy, Rezydenci polskich klubów jak Glaxy,Ekwador, Viva, Energy 2000 (pozdro dla Krisa i Omena), cała angielska siatka dj klubowych i Dj'e z MTA of IBIZA, Qlimax czy MEBER OF MAYDAY or Beach Party Trójmiasto to jest dla mnie techno, prawdziwe, zajefajne i najlepsze. wink.gif
Khar
Ja lubie sobie czasami posłuchać trance, Members Of Mayday, Westbam, i set Tunnel Trance Force ( choć nie jestem jakimś znawcą tego gatunku ), tylko trance mnie nie denerwuje wśród techno / muzyki elektronicznej ( a czym to się różni wink.gif ), reszty IHMO nie da się słuchać :]
sleash
QUOTE (Zelgadis @ Oct 20 2005, 03:40 PM)
Przerzucilem sie na elektronike. Nie znam sie na gatunkach od razu mowie wink.gif ale preferuje cos, gdzie jest jakas fajna melodia a nie same umc umc (za skuterami czy innymi mandarynami nie przepadam tongue.gif). Oczywiscie, niesmiertelne prodigy rox ;]

Nie pewno nie jestem autorytetem jesli chodzi o elektronike, ale z czystym sumieniem moge ci polecic francuski Daft Punk. Ich pierwszy krazek, 'Homework' to naprawde kawal porzadnej muzyki, mimo ze to nie rock ani pokrewne wink.gif
Exar_Kun
QUOTE (Zelgadis @ Oct 20 2005, 03:40 PM)
ten temat sie lekko skaszanil, nie wiem, do kogo na tej stronie nalezy jakikolwiek post tongue.gif no bo nick ozzyego, jego avatar i sygna roballa daja do myslenia tongue.gif

A wiec: Crystal Method, Apollo Four Fourty, The Chemical Brothers. Do tego troche Aphex Twins, Daft Punk'a, Orbital'a i szczypte Massive Attack biggrin.gif To oczywisice oprocz Prodigy wink.gif

A jesli mialbym Ci polecic jedna plyte to Soundtrack z filmu Pi ;] Jest po prostu genialny.
Gygax
Ider: A słyszałeś może coś poza 'How Much Is That Fish' i nieśmiertelnym 'Faaaaaaajeeeeeer' (zajebisty utwór ;p) Scootera? Imo ich dwie pierwsze płyty to całkiem przyjemny happy hardcore. ;] Dla mnie to właśnie manieczki i jazda są synonimami chłamu i szajsu (bo nie ma białego!)...

Co do tego co polecam to podpisuje się obiema rencami pod tym co napisali obaj panowie nade mną (z naciskiem renców na Orbital ;]). Od siebie polece jeszcze: Dj'a Shadowa, Royksopp, Jazzanove, Jarre'a, High Contrast i Orbital (tak, wiem, że się powtarzam ;]).
Zel
NA razie slucham Crystal Method i stwierdzam, ze jest zajebcze ;] dopiero pierwsza plyte jade ale i tak mi sie podoba. Massive attack i daft punk tez juz mam sciagniete, wiec mam cos sluchac ;]
Ider
Ostatni słuchałem wyszukiwałem róznych ciekawych stronek zwiazanych z techno (głownie chodziło mi o znalezienie list przebojów). Po paru szukaniach natknąłem sie w goglach na stronke radia party. Po prostu zajefajne radyjko internetowe, swietna muzyka klubowa, acid, techno, dance, trance i hausowa. Tutaj macie linka. Polecam wszystkim fanom muzyki elektronicznej. wink.gif
dodo.feniks
Tak mnie zastanawia ile jest (nie mixów) c-bool i jakie ich są tytuły, prosze napiszcie.
Ider
Tak mnie zastanawia ile jest (nie mixów) c-bool i jakie ich są tytuły, prosze napiszcie

Duzo, wink.gif ja sam mam na dysku ok. 20 samych jego nutek plus kilkadziesiat remixów chociazby utworów matysa;d ... Ciezko by tu wszystko wymieniac;d
Najlepszy motyw z tego ze wiekszosc loodków nie wie jak ich ulubieni dj'e (chociazby C-bool) wygladaja a zaciecie i ich słuchajom i przyu ich muzyce odlatuja (a moze to przez te piguły i browary?) wink.gif

A jezeli chcecie naprawde dobre techno a nie jakies tam jazdusie czy manieczki, scootery czy tego typu chłam to prosze bardzo, kilka kawałków:D

1.Jj Flores & Steve Smooth - Get Naked (Antoine Clamaran Brutal Remix)
2.airbeat_one_project_-_ready_to_rock_(trance_mix)
3.marcel_woods-advanced__original_mix
4.alloy_mental_-alloy_mental_(original_mix)_djcs
5.Anaklein - Emotion
6..No_Comment-Freedom_(T-Convention_Birthda.News2005
7.The Prodigy - Diesel Power
8.Come Into My Dream (Vocal Radi
9.The Prodigy - Funky Shit
10.tom_mountain_-_push_it_(dj_weichel_remix)
11.cosmic_gate_feat_jan_johnston_-_i_feel_wonderful
12.ernesto_vs_bastian_-_whos_the_starter
13.armin_van_buuren-_shivers
14.randy_katana-fancy_fair
15.max_farenthide-_about_you
16.future_mind_-_drum_and_bass
17.roy_gates-_on_my_way
18.van_zanten-_daccord
19.Airscape - Sosei (F & W Remix)
20.Andain - Beautifull Things (M-Kay Mix Chyba)
21.Armani And Ghost - My House (Club Mix)
22.axe bahia - Beso en la boca (Original)
23.Barthezz - On the Move 2005
24.C-BooL - Got 2 Know
25.C-Bool - House Baby (Pulsedriver Rmx)
26.Cosmic Gate - The Drums (vocal)
27.Danny C - 2 Dance 2
28.Dj Jean - Feel It
29.E-Craig - Call It A Day (212 AM Mix)
30.ATB_-_9_PM_[Till_I_Come]_(Tom_Haffman_remix)
31.b-pendulum_vs_the_freestylers-fasten_your_seatbelt
32. randy_katana-play_it_loud
33.da_franco-without_you
34.Shaun Baker - Explode 2005 (Backside Artists Radio Remix)
35.Enzo Mori & Stephan Clark - Got The Feeling (Antoine Clamara
36.RichardDurand-MakeMeScream
37.Johan_gielen_-_flash
38.marcel_woods_-_cherry_blossom
39.Marco V - Second Bite (Alex Trackone Remix)
40.Paul Van Dyk - Buenaventura
41.Qlimax - Generator
42.Rank 1 - Beats At Rank 1 Dotcom
43.Mylo - In My Arms [Tocadisco´s zwischen den Stühlen Edit]
44.C-Mos - 2 Million Ways (Axwell remix)
45.Underworld - Born Slippy
46.Mark Norman - T34
47.Scott_Mac-damager_02__mac_zimms_remix
48..Joop - Another world [original mix]
49.The Police - SOS (Sander Van Doorn Mix)
50.Jerry Ropero & Denis The Menace - Fuck You
Dj Zany Carmen Glenn ft. Mc Mighty Mike - Substantial Flavourz (oginal mix)
Dimitrie Siliakus - Wow (Orginal Mix)
Viframa - Cristalle (katana feat. dj precision remix)
Sam Sharp - Craft <---- godne dzieło biggrin.gif
Lars Palmas - 300 Pounds (club mix)
Marcel Woods - Cherry Blossom <---- normalnie dymi na maxa biggrin.gif
Tom Mountain - Push It! (Weichei Vs. Rochard Mix)
Max Farenthide vs. Dj Hubertuse - 2 Me
Manny Romero - Here's The Bass (Macmark Dub)
Dj Jean - Feel it main (Anthem mix)
Airscape - Sosei [F&W Remix]
Sandler - Chemistry (Fluid Mix) <-- (to lubie za tytuł haha, żart laugh.gif )
The Police - Sos (Sander Van Doorn Mix)
Sunport - Abuse (DJ Pontos Remix)
C-Mos - Millions Ways (Axwell Remix)
Devoted - Gotta Have (Dj Antoine vs Mad Mark Remix)
Dj Dan - Bam (Original Mix)
Gadjo - So Many Times (DJ Flex Vocal Mix)
Hatiras pres. Da Skunk - Hot Box (Antoine Clamaran Rmx)
Macca ft Mel Sweet - I'd Rather Be Alone (Vocal Mix)
Mylo - In Your Arms (Tocadiscos Zwischen den Stuehlen Mix)
Richard Grey - D Loop
Soulseekerz - Turn Me Upside Down (Original 12 inch mix)
Sucker Djs - Disco Bomb (original mix)
Syke N Sugarstarr ft Mel Canady - Cant Stop(Sms Slammin Mix)
The Disco Boys feat. Manfred Manns Earth Band - For you (Michi Lange Club Mix)
The Drill - The Drill (Exclusive Caesars Scissors Sister Edit)
The Police - Message in the bottle (S.O.S.) [Sander Van Doorn Mix]
Mike Foyle Vs Signalrunners - Love Theme Dusk (Mike's Broken Record Mix)
Armin Van Buuren feat Jan Vayne - Serenity [Original Mix]
Above And Beyond With Andy Moor - Air For Life [Original Mix]
Armin Van Buuren - Shivers [Alex M.o.r.p.h. Dub Mix]
Jonas Steur - Castamara
Darude – SandStorm
Alex Morph - Flaming Clouds (Airbase Remix)
Iker Nunez - Emotions (Peran van dijk rmx)
Minimalistix - Close Cover (Svenson &m Gielen Remix)
Paul Van Dyke - For An Angel (Robert Miles & Ayla rmx)
Ralph Novell - Hurricane
St. Tropez Caps - Like A Storm (Peran Van Dijk Mix)
Tom Mountain - Push It (Weichei Vs. Rochard Mix)
Dj Tiesto - lethal industry (Cj stone meets mr. phillips rmx )
Mark Norman - T34 przy tym sie rozplywam wink.gif
The Police - SOS (Sander Van Doorn Mix) - slynny kawalek z filmiku SF biggrin.gif
Dannii Minogue & The Soulseekerz - Perfection (Turn Me Upside Down)
MarcoV - Simulated
Paris Avenue feat Robin One - I Want You [Radio Edit]
Axwell And Sebastian Ingrosso – Together
Sam Sharp - Craft
Sunport - Abuse (DJ Pontos Remix)
Ridgewalkers - Find (Kyau vs. Albert Remix)
Rank 1 - Top Gear
Mas & vin - Solaris
Dimitrie Siliakus - Wow
Marcel Woods - Cherry Blossom
Randy Katana - Fancy Fair 2005
Clokx - Tibet (vocal dub)
Carlo Resoort - XTC
Frank van Polanen - Denmark
Sandler - Chemistry (Fluid Mix)
Cj Stone feat. Rename - Call My Name (Heart Of Stone M)
Mc Pele - Namorar pelado(vaani mix)
DJ Mafia pres. Nasty Deejays Pussy Pussy [Clubraiders Remix]
Anaklein - Emotion
666-Supa-dupa-fly wink.gif
Axe bahia - Beso en la boca (Original)
Max Farenthide - All The Time
Dj tiesto - Sensetion

Sam zaczołem zresztą modzic nieco na tractorze i Fl Studios i od kilku miesiecy sie wytrwale ucz ezgrywek do bitu, sharp'ów, screatch'y, mobilizingu i tego typu rzeczy, i jest to jeden z kilku powodów dla czego tak zadko zjawiam sie na forum:D ...

Ludzie co wy sie tak mało tutaj wypowiadacie? Czyzbyscie odeszli od jedynej słusznej muzyki (przynajmniej dla mnie)? biggrin.gif W kazdym badz razie techno/trance/soft/acid/house/hardstyle/GoA/i Bog wie co jeszcze,a by zwiazane z techno Rulezzz;D Lecimy lecimy nie spimy nawet gdy siedzimy:D...
Zel
http://www.ticketpro.pl/index.asp?L=PL&CAT...ERM=5&MAIN=1020

Kto sie pisze? Ja brum brum z kuzynek i jego kumplem, a jako ze tutaj jest jakas rzesza fanow Prodigy to myslalem ze przy okazji maly zlocik + jakies bro....pepsi wink.gif Dawac dawac, organizejszyn sie trza, bo nie wierze ze nikt nie pojedzie tongue.gif
wyyzy
Ja ostatnio coraz więcej słucham tego typu muzyki smile.gif zwłaszcza - DJ'a Tiesto i ATB, kumpel mnie tym zaraził ;d ;p
Zel
Chcialbym zapytac:

Spotkal sie ktos z tworczoscia Chris'a Liebing'a? Wlasnie slucham kraka Evolution i stwierdzam jedno - kolesi jest nieziemski i robi PRZEKOZACKIE przejscia :] W ogole nie wiem, kiedy sie zmienila piosenka O_o Swietny koles, polecam.

A gra... nie wiem, nie znam sie na rodzajach elektroniki ;]
Sturm
ELektronika hmmmmm

Prodigy-spoko zespół
Buckethead(wg. brata to mistrz)
Zel
Zna ktos jakies dobre zespoly breakbeatowe? Albo pojedyczne tracki?

Breakbeat Era - Bullitproof
Nikkfurie - The a la Menthe
Dj Irola - Verano Azul Breakbeat
Prodigy - Smack my bitch up

tyle ode mnie, breakbeat to swietna muzyka wink.gif
krowibok
Faithless - God is a dj! tongue.gif linka tu macie..
Zel
Faithless - god is a dj to stare wink.gif no dobra, jest dobre, przyznam, ale mam ladny remix ale nie dam, ha tongue.gif

Dobra to ja tak:

Dobrzy wykonawcy hardcore, drum'n'bassu i goa/psy tranceu.

Aha dzieciaczki, ci co nie korzystaja z komunikatora konnekt niech zaluja. Hoho, jest wtyczka kRadio, ktora umozliwia sluchanie radia ze strony komunikatora, to jest genialne i te predefiniowane stacje, na di.fm jest raj dla maniakow elektroniki :>

Aha mam wrazenie ze nie ma tu ostatnio wartosciowych postow odkad robakk i gygax znikneli ;d

haha fajna ta wtyczka, jak sie za szybko kliknie to sie dwie stacje odtwarzaja biggrin.gif Swietny remix jakiejs euro danceowej piosenki i hardcoreu biggrin.gif
Exar_Kun
W takim razie ja polece Les Rythmes Digitales i Iana Browna. Generalnie blizej im do Daft Punka/ Chemicali nizli do Rpodigy, ale i tak sa niezli ;]

No i jeszcze tak na szybcika, teledysk Benny Benassiego- Who's your daddy ;]

Ps. Konnekt ssie tongue.gif Zwlaszcza jezeli ma funkcje radia ;]
sleash
Ian Brown to byl przede wszystkim w epokowym Stone Roses, ktore jednak nie bylo elektronika;P Nie slyszalem jego solowych dokonan, jeno tylko Music Of The Spheres. Bardzo dobry krazek, choc na pewno nie genialny.

Obczaj Laibach zelu:P
Behoolder
Znam parę kawałków tago typu muzyki, ale zasadniczo nie słucham, jedynie zdarza się czasem tańczyć przy czymś takim - trzeba przyznać, że jako muzyka taneczna elektroniczne dźwięki sprawdzaja się nieźle, inna sprawa, że niełatwo spotkać w klubach inną muzykę, wiadomo, że wolałbym rock&metal smile.gif

Jeden kawałek mi się podoba, raczej dobrze znany - Explosion, autor zapewne niejaki C-Bool. (cebul? biggrin.gif)
nic poza tym powiedzieć nie mogę...
Zel
QUOTE (Behoolder @ Aug 24 2006, 02:05 AM)
Znam parę kawałków tago typu muzyki, ale zasadniczo nie słucham, jedynie zdarza się czasem tańczyć przy czymś takim - trzeba przyznać, że jako muzyka taneczna elektroniczne dźwięki sprawdzaja się nieźle, inna sprawa, że niełatwo spotkać w klubach inną muzykę, wiadomo, że wolałbym rock&metal smile.gif

Jeden kawałek mi się podoba, raczej dobrze znany - Explosion, autor zapewne niejaki C-Bool. (cebul? biggrin.gif)
nic poza tym powiedzieć nie mogę...

kalwi & remi wink.gif
Iliador
szukam czegos podobnego do Synth R.I.U. ;]
dj-christian
Jeśli chodzi o mnie o tym waszym TECHNO powiem tyle - nie wiem jak mozna tego słuchać, coprawda dodam, ze kiedyś sam tego słuchałem (dawwwno temu) ale teraz zmieniłem pogląd na temat tej muzyki. Jak słyszę te trąbienie, piszczenie, i jakies niedorobione teksty typy 'mayja maryja i like it loud' to mnie skręca, ale skoro temat muzyka elektroniczna to napisze o tym czego ja słucham. Hardstyle... wystarczy jedno słowo, jeden kawałek i latam biggrin.gif w00t1.gif Uwielbiam To biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.